Flying Fox Park

Een Flying Fox Park is een moderne versie van de Zuid-Amerikaanse Canopy Trails. Het Flying Fox Park bestaat uit serie langere ziplijnen (tokkelbanen) met een lengte van 15 tot 100 meter van boom naar boom.
Door ECOklimpark zorgvuldig uitgekozen materialen is het mogelijk om soepel en veilig van boom tot boom te glijden.

Het eenvoudig te gebruiken systeem zorgt ervoor dat alle deelnemers van het Flying Fox Park optimaal zijn gewaarborgd voor hun veiligheid. Middels speciale montage technieken is het mogelijk te snelheid van ziplijnen naar wens te bepalen.

Het gebruik van een tokkelbaan parcours vergt geen speciale eisen aan fysieke gesteldheid van een deelnemer. De snelheid kan worden beïnvloed door de manier van het verlaten van het startplatform.

Een ziplijnen (flying Fox) parcour kan worden neergezet als zelfstandige exploitatie of als aanvulling op uw huidige Adventure challenge parcour (of ander recreatieve voorzieningen) waarbij ze dan ook nog  onafhankelijk van elkaar kunnen worden geëxploiteerd. Het kan niet alleen van boom tot boom worden uitgevoerd, maar ook over meren, open vlaktes, afgravingen of rivieren.

Andere kenmerken van Flying Fox parken zijn in:

  • de mogelijkheid van specifieke openingstijden zonder afspraak (met uitzondering van de grotere groepen)
  • de uitvoering van een continu zelfzeker systeem. Dit is zo bedoeld dat de deelnemers in staat zijn om een eenvoudige manier zich veilig te verplaatsen over het parcour.
  • een zeer hoge opkomst, als gevolg van de minimale fysieke inspanning van een deelnemer.
  • Een aantrekkelijke exploitatie gezien de verwachte omzet en de lage personeelsbehoefte.

• de unieke ervaring van een “zwevend” gevoel op hoogte in een natuurlijke omgeving.