High ropes & Low ropes

High Ropes

Een High Ropes parcours kan worden omschreven als een serie van klimelementen (gemaakt van touw en / of stalen kabels), die zijn ontwikkeld in samenspraak met uw wensen en aangepast aan uw specifieke doelstelling.

Een hoog touwparcours kan voor zowel indoor als outdoor toegepast worden. In de meeste gevallen zal het buiten in een vrije ruimte geplaatst worden. In sommige gevallen ook tussen de levende bomen. De hoogte kan variëren van 3 tot 12 meter

Het gebruik kan afgestemd worden o de doelgroep en kan daarom geschikt zijn voor elke deelnemer.

Er zijn geen regels over hoe de verschillende hindernissen moeten worden overwonnen. Leren door te doen, is het motto!

High ropes elementen worden gebruikt in combinatie met klimtouwen, harnassen, helmen en andere veiligheidsvoorzieningen. Een touwenparcours is het gehele jaar beschikbaar.

Low Ropes

Een laag touwen parcours (low elements) bestaat uit een serie van kunstmatige hindernissen, die voor verschillende doeleinde toegepast kunnen worden.

De individuele oefeningen zijn probleemoplossend waardoor er een groepsdynamiek ontstaat die veelal wordt toegepast bij team building, belevingspedagogiek, diverse traingsvormen, onderwijs of op therapeutisch basis. Maar ook worden deze elementen veelvuldig toegepast bij bedrijfsevenementen of incentive-groepen. Middels deze onderdelen probeert men een succesbeleving te realiseren en de groepsdynamiek op gang te brengen om de groepsband te vergroten. De Low elements zijn een ideale aanvulling op de High Ropes Elements (hoogte parcour elementen).
  

 

 

 

 

In de bovenstaande afbeelding treft u een voorbeeld aan van deze elementen. Uiteraard zijn hierin vele mogelijkheden. Naar aanleiding van uw wensen kunnen wij een plan opstellen waarbij wij rekening houden met uw wensen en doelstellingen. Neem u gerust contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.