Klimbossen

Ons ECOklimbos concept loopt voorop in innovatie!

Ons ECOklimbos concept is een ‘turnkey totaal concept’. Het concept is doordacht en innovatief. Het loopt voorop als het gaat om duurzaamheid, veiligheid en respectvol omgaan met de natuur. Een klimbos is ontwikkeld voor natuurvriendelijk en sportief recreëren in de natuur. Klimbossen kunnen geschikt gemaakt worden voor alle doelgroepen. Het klimbos bestaat uit verschillende uitdagende routes van zo’n 1,5 – tot 15 meter hoogte in levende bomen. Daarbij heeft dan iedere klimroute zo’n 10 a 15 verschillende spannende klimonderdelen. Een overgang kan bestaan uit een klimnet, touwen, houten elementen of bijvoorbeeld een leuke kabelbaan. Iedere route heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad en deze zal door middel van kleurcodes worden aangegeven. U kunt dit vergelijken met de kleurcodes op een skipiste.

Voor kinderen zijn er speciale routes die worden afgelegd onder begeleiding van een volwassenen. Het is een complete uitdaging voor het gehele gezin, bedrijf en of instelling. Een gemiddeld bezoek aan een klimbos duurt zo’n 2 a 3 uur.

Middels een klimbos heeft u een speciale beleving in de natuur, het geeft energie en het helpt grenzen te overwinnen. Ook voor persoonlijke of groepsontwikkelingen zijn klimbossen uitermate geschikt.

Ons ECOklimbos concept biedt de jeugd de mogelijkheid om te ontspannen in de natuur en hierbij de Nintendo en alle overige elektronica even te vergeten. Even weg van het asfalt en sportief bezig zijn in een natuurlijke omgeving. Het klimbos is uitermate geschikt als toeristische recreatieve trekpleister maar tevens ook een leuke aanvulling op het sportieve programma van scholen en verenigingen en instellingen.

Plezier, avontuur en sensatie gegarandeerd aan alle deelnemers.

Ons ECOklimpark wordt aangelegd met respect voor de natuur. Voor ons totaal concept gebruiken wij natuurlijke elementen die worden uiteraard aangelegd zonder beschadiging van de bomen.

Wat heeft u in de basis nodig om een klimbos bouwen te starten?

Een bosperceel met voldoende bomen (> 60 bomen)
Het totale oppervlakte van het bos vanaf 1 hectare
Een budget tussen 100.000 en 250.000 euro
Ruimte voor zo’n 50 parkeergelegenheden
Kenmerken klimbos:

Het klimbos wordt geëxploiteerd op vooraf vastgestelde openingstijden
Vooraf boeken is dus – met uitzondering van de groepen – overbodig
Deelnemers krijgen een veiligheidsuitrusting en moeten daarna laten zien dat ze de veiligheidsregels kunnen naleven
Voor het gebruik van een klimbos zijn geen hele speciale eisen aan lichamelijke conditie vereist. Dus het breedst mogelijke publiek kan hiermee worden bereikt
Klimbossen (Adventure Parks) bieden ten minste zo’n 40 a 50 klimelementen, die over minimaal zo’n 4 routes van verschillende moeilijkheidsgraden zijn verdeeld
Actieve klimmers kunnen met vragen of problemen direct contact zoeken met het toezichthoudend personeel
De hoge capaciteit van de klimonderdelen en de lage vereisten voor het personeel, maken dit voor een aantrekkelijke entreeprijs mogelijk.