KlimKong schatberg Sevenum

Klimpark nieuwste attractie Schatberg Sevenum

10-4-2014 door: Redactie
In de meivakantie opent KlimKong op Landal De Schatberg in Sevenum een klimpark in de vorm van een boot. De klimboot wordt na het Klimbos in Overloon het tweede klimpark van KlimKong.
maskTop
Klimpark nieuwste attractie Schatberg Sevenum
maskBottom

Het idee van een nieuw klimpark ontstond bij Maaike Kok en Geert Klarenbeek van KlimKong, waarna zij op zoek gingen naar een goede locatie. In het najaar van 2013 vonden zij in De Schatberg een geschikte partner. “Wij zijn ontzettend trots en blij dat we op deze locatie dit mooie klimconcept kunnen realiseren. In onze ogen een unieke kans en we zijn dankbaar met de ondersteuning en professionele aanpak vanuit De Schatberg.”

Ronald Hoppzak, directeur van Landal De Schatberg: “We hebben al meer externe ondernemers op ons park, waaronder de waterskibaan. Wij zijn blij met zo’n professionele partij, als KlimKong, te kunnen samenwerken. We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen met ondernemers, waardoor we elkaars product en de regio kunnen versterken. De Schatberg richt zich op gezinnen met kinderen. Niet alleen op jonge kinderen, maar ook op de oudere jeugd. Daarom past KlimKong ook zo goed bij De Schatberg. Het klimpark is uitdagend voor alle leeftijden. De jongste klimmen onder begeleiding van een volwassene en de oudere jeugd gaan de uitdaging aan om alleen te klimmen.”

Het klimpark bestaat uit vijftien houten palen van 22 meter hoog. Aan deze palen zijn op verschillende hoogtes platformen bevestigd die met klimelementen aan elkaar zijn verbonden. Middels een touwladder, een brug, een liaan of een kabelbaan klim of slinger je dan van platform naar platform. Maaike van KlimKong: “We beginnen met vier verschillende routes van zo’n 45 klimelementen met een totale lengte van zo’n 600 meter. De laagste route begint al op zo’n anderhalve meter en de moeilijkste en hoogste route eindigt op zo’n 14 meter. In het hoogseizoen plaatsen wij er dan ons mobiele klimpark bij zodat we een uitbreiding hebben met een extra route. Hierdoor kunnen er dan tijdens het hoogseizoen meerdere mensen tegelijkertijd klimmen.”

Veiligheid heeft voor KlimKong de hoogste prioriteit. Maaike: “Wij hebben bewust gekozen voor een uniek beveiligingssysteem. Klimmers zijn continue aan een kabel beveiligd. Dit in tegenstelling tot andere klimparken. Vanaf het begin tot aan het einde, als de klimmer weer op de staat, zit deze vast aan een veiligheidskabel.”

Klimmen in het klimpark is voor iedereen. “Ook volwassenen en mensen met een motorische of psychische beperking kunnen hier zichzelf uitdagen. Onlangs hebben we zelfs een groep gehad met een visuele beperking. Het geeft ons erg veel voldoening als je deze mensen dan met een grote glimlach uit de klimroutes ziet komen. De oudste deelnemer die we ooit in het Klimbos hadden was 78 jaar. Hij vond het geweldig”, aldus Maaike.

“In de zomervakantie zijn we dagelijks vanaf 10.00 uur geopend”, zegt Maaike. Het klimpark is buiten de zomervakantie alleen op woensdag geopend vanaf 12.00 uur en in het weekend vanaf 10.00 uur. “Afhankelijk van de drukte en het weer gaan we tot 19.00 uur door.”