Klimparken

Outdoor klimpark:

Een Ecoklimpark (ook wel adventure challenge park) bestaat vaak uit diverse uitdagende producten die d.m.v. palen zijn geconstrueerd. Of het nu gaat om een adventure-klimtoren, een High ropes of low ropes parcours, trainingparcours, klimwand of indoor faciliteiten, wij kunnen dit voor u construeren. Uniek, duurzaam, veilig en betaalbaar zijn onze sleutelwoorden. Wij bouwen voor u een duurzaam, veilig en uiteraard ook een betaalbaar product. Wij proberen dit product een zo’n natuurlijk mogelijke uitstraling te geven en werken daardoor hoofdzakelijk met onbehandeld Douglas, lariks of zelfs FSC Robinia hardhout.

Op iedere locatie mogelijk?

Een groot voordeel van een klimpark of adventure park is dat u niet afhankelijk bent van de van de aanwezigheid van geschikte bomen. Op vrijwel elke locatie, zowel indoor als outdoor, kunnen wij een klimpark op palen realiseren. Door variatie aan te brengen in moeilijkheidsgraad en hoogte, is een klimpark ideaal af te stemmen op uw specifieke wensen.
Een ander groot voordeel t.o.v. een klimbos is uw jaarlijkse onderhoudt. Dit levert aan het  exploitatiemodel van uw klimpark een positieve bijdrage.

Klimpark combineren?

Of het nu gaat om een klimpark op hoogte of een low-ropes parcours. Naast het hoogte parcours met verschillende onderdelen kunt u het klimpark uitbreiden middels:

• Adventure toren
• Klimtorens en klimwanden
• High rope en Low rope challenge parcoursen
• Powerfan
• Zipline’s, tokkelbanen en deathride’s
• Thema gericht klimparken

    

 

 

 

 

 

Ons bedrijf heeft in Europa ruime ervaring opgedaan met de bouw van klimparken en klimbossen. Wij hanteren daarnaast de EN 15567-1 en 2 normering en alle door ons gebouwde klimparken worden voor oplevering gekeurd en gecertificeerd.

Door de samenwerking met specialisten uit heel Europa kunnen wij u voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op klimparken gebied. Door onze veelzijdige ervaring hebben wij altijd een passende oplossing voor uw specifieke wensen.

Ons ECOklimpark® concept biedt de oplossing voor het feit dat kinderen in toenemende mate opgroeien achter de computer en op asfalt en beton, zonder regelmatig contact met de buitenlucht. Het klimpark concept levert de schakel tussen educatie, beleving en beweging. Het is zeker geschikt als nieuwe toeristische trekpleister met een leuke bijkomende factor dat de jeugd weer achter de computer vandaan komt. Tevens is het een sportieve aanvulling op het sportprogramma van scholen en verenigingen.

Overweegt u een klimpark?

Wij staan voor u klaar om u daarbij te begeleiden. Van ontwerp tot beleving kunnen wij voor u realiseren. Wilt u daar eens met ons over praten, neem dan gerust contact met ons op.

Indoor klimpark:

Naast de outdoor klimparken is het ook mogelijk een klimpark indoor te situeren. De leegstand van veel onroerend goed in de steden biedt mogelijkheden voor een uniek en nieuw indoor klimpark concept. Een nieuw alternatief voor springkussens, ballenbakken en (mobiele) klimwanden.

In steden als Berlijn ziet men sinds enkele jaren een ware rage ontstaan in leegstaande fabriekshallen, bioscopen en leegstaande kantoorpanden.  Creatief en ‘out of the box’ denken levert succesvolle en innovatieve ideeën op.  Hierbij kunt u dus denken aan het opbouwen van een voormalige fabriekshal, bioscoop, kartbaan maar bijvoorbeeld een koeienstal.

Indoor hoogteparcoursen zijn geschikt voor locaties als:

  • indoor (kinder)speelhallen
  • recreatiecentra,
  • kartbanen,
  • koeienstallen
  • Sport-, evenement-, congreshallen

 

 

 

 

 

 

Denk creatief. Het dak is vaak het limiet. Wij helpen u graag verder met het realiseren van uw indoor klimpark. Wij creëren een unieke klimervaring voor iedereen.