Powerfan

De POWERFAN is ontworpen (door de firma DROPZONE) voor intensief gebruik, maar heeft tegelijkertijd lage onderhoudskosten. Een goed en degelijk doorontwikkeld product, waarbij de energie die vrijkomt tijdens de val, een vliegwiel aandrijft. Het toerental van het vliegwiel is afhankelijk van het lichaamsgewicht van de springer. De POWERFAN werkt dus zonder elektriciteit, maar zorgt wel voor een zachte landing na een vrije val.

Een POWERFAN kan aan elk willekeurig object geplaatst worden. Ook kunt bijvoorbeeld denken aan: een paal, boom, klimtoren, bruggen of (kerk)torens. De Powerfan is TüV gekeurd als valbeveiliging en als evacuatiemiddel (EN 360/342). Optimaal veilig apparaat , waarbij de ‘Thrill’ factor zacht gezegd spectaculair is.

De deelnemers worden d.m.v. een reguliere klimgordel vastgemaakt aan het speciaal door Powerfan ontwikkelde band. Vervolgens stappen ze van het platform af en beleven een unieke vrije val.

Indien u geen hoog object beschikbaar heeft hebben wij daarvoor een paal ontwikkeld van zo’n 15 meter hoog. De deelnemers klimmen via de klimgrepen langs de paal omhoog om vervolgens naar beneden te suizen. Beleef uw vrije val ervaring!